Ricard Gili, trompeta i veu

Oriol Romaní, clarinet

Federico Mazzanti, piano

Queralt Camps, contrabaix

Xavi Hinojosa, bateria

Gili-Romaní Hot Jazz Cats

En l’argot jazzístic, el “hot jazz” és aquell jazz càlid que toca el cor de tothom i ho fa bellugar tot, i els “cats” són els companys amb qui un ha viscut aventures i se sent de gust. El trompetista Ricard Gili i el clarinetista Oriol Romaní, dos dels músics més reconeguts en el món del jazz clàssic a casa nostra, han compartit des de fa anys concerts, festivals i jam sessions amb grups com New Orleans Blue Stompers, La Guitarra All Stars, JazzClass Jammers, La Locomotora Negra i Hot Jazz Cats. 

Amb la complicitat que s’ha creat entre ells, i sostinguts i propulsats per una excel·lent secció rítmica, els Gili-Romaní Hot Jazz Cats ofereixen la seva música plena de feeling i de swing, recreant de nou a la seva manera temes típics del jazz dels anys 20, 30 i 40 a Nova Orleans, Xicago i Nova York, i tocant també blues, espirituals negres i algun tema de collita pròpia. De l’enregistrament de l’últim concert que van fer a la Nova Jazz Cava de Terrassa, n’ha sortit el primer CD del grup, “Revolutionary blues”.  

Revolutionary blues

Am I Blue

Fragments de diversos temes (teaser)

Ignasi Terraza, piano

Oriol Romaní, clarinet

Jazz a dues veus

Ignasi Terraza i Oriol Romaní

Des de personalitats ben diverses i en un espai d’inspiració mútua, Ignasi Terraza i Oriol Romaní gaudeixen plegats del swing i el caliu del jazz i de la comunicació franca entre ells i amb el públic. Fa anys van participar al concert “De Mozart al Swing” al Palau de la Música i, com a duo, van tocar a la investidura de Woody Allen com a doctor honoris causa per la Universitat Pompeu Fabra i van publicar el CD “Confessin”. Actualment, amb “Jazz a dues veus”, ofereixen la seva música plena de vitalitat, sensibilitat, sorpreses i swing, recreant a la seva manera temes típics del jazz dels anys 20, 30 i 40 a Nova Orleans, Chicago i Nova York i tocant també blues, espirituals negres i algun tema de collita pròpia.

Ain’t Missbehavin’

I Surrender Dear

Música a mida

adaptació de programes ja fets
i creació de programes i repertoris a la carta
A cada actuació amb els grups i programes que ja estan fets i rodats, oferim allò que és més nostre, a la nostra manera, i alhora procurem adaptar-nos a l’espai i al tipus de públic amb qui volem compartir l’aventura, cuidant la durada i la presentació de les diverses músiques i del conjunt de l’actuació.
 
En diverses ocasions hem creat programes per encàrrec d’una persona o institució -Hi ha novetat!, Paraules i sons de Barcelona, Músiques en temps de guerra- i sovint fem concerts divulgatius o concerts meditatius festius, posem música a celebracions de tota mena –casaments, funerals, presentacions de llibres, inauguracions– en teatres, sales, cases particulars o a la natura, o toquem per a balladors de jazz i blues.
 
En totes les ocasions, procurem que la música acompanyi, inspiri, animi i doni a cadascú l’energia i l’aire que li convenen.

Hi ha novetat!

poemes i músiques d’un Nadal antic i actual
poemes de Carles Torner dits per ell mateix
Oriol Romaní, clarinet
Recital de poesia i música que ens connecta amb el Nadal amb realisme, esperança i un esperit ple d’humanitat. La paraula hi evoca imatges, idees i sentiments que acullen i recren la nostra tradició barrejant els temps antics i el món d’avui, i la música comenta i deixa ressonar suggeriments i ambients de cada poema, amb peces escollides per a l’ocasió, de Bach al blues i el gòspel, passant per nadales catalanes i d’arreu, i composicions pròpies i improvisacions.

Paraules i sons de Barcelona

passeig literari amb contrapunt musical per la Barcelona dels segles XIX i XX

Gemma Sangerman, lectura dels textos
Oriol Romaní, clarinet

Poemes i proses de Guimerà, Verdaguer, Maragall, Pujols, Salvat-Papasseit, Garcés, Guerau de Liost, Sagarra, Pla, Rodoreda, Joan Sales, Orwell, Oriol Martorell, Montserrat Roig, Espinàs, Brossa i David Castillo, acompanyats, il·lustrats o comentats per músiques tradicionals catalanes, populars, improvisacions i peces de Koechlin, Stravinsky, Homs, Cage i Bach.

Oriol Romaní, clarinet

Concert meditatiu festiu

invitació cordial a acostar-nos al misteri i la festa a través de músiques d’estils diversos, precedides per breus comentaris de l’intèrpret i textos d’algun compositor

Bach, Debussy, Hildegarda de Bingen, István Vántus, Oriol Romaní, tradicional catalana i jazz clàssic

Oriol Romaní i Joana Altadill, clarinets

Laura Guasteví, fagot

persona a determinar, lectura dels textos

Històries amb Mozart

enfilall d’històries i músiques que convida a despertar l’empatia, l’humor, la tendresa i la humanitat que tots tenim i desitgem

Què tenen a veure un recull d’històries extraordinàries esdevingudes a gent nord-americana del segle XX, amb els Divertimenti K. 439 de Mozart compostos a Viena al segle XVIII? Veniu i escolteu aquest enfilall d’històries verídiques d’amistat, d’amor, de mort, d’animals, de Nadal, d’enyorament, d’empatia i d’esperança, en alternança amb músiques que semblen haver estat fetes expressament per il·lustrar els ambients i sentiments de cada narració.

idea i selecció de músiques i textos: Oriol Romaní

agraïments: Imma Colomer

Invitació al jazz

concert divulgatiu

El jazz va néixer a principis del segle XX com a música popular d’una gran força vital. Encara que des dels anys 40 sota el nom de “jazz” han anat apareixent músiques molt diverses, el que oferim en aquest concert és la nostra visió i la nostra recreació del jazz dels orígens i el jazz clàssic.

Amb explicacions entenedores, il·lustrades per les músiques que anem tocant, parlem dels orígens del jazz, del seu ritme i la seva calidesa expressiva, de la improvisació, i dels seus instruments típics i la funció de cadascun. Les explicacions del presentador es complementen amb les dels seus col·legues i amb els comentaris i preguntes dels oients, i alguna cançó la cantem juntament amb el públic.

Voldríem que el públic -escolar, familiar o de qualsevol mena- gaudeixi tant com nosaltres del jazz clàssic i conegui unes nocions bàsiques sobre els seus orígens, les seves característiques i el seu esperit.

Oriol Romaní, clarinet i presentació, amb Barcelona Swing Serenaders o altres músics a determinar
Oriol Romaní ha ideat i presentat concerts divulgatius organitzats per Pedagogia de l’Espectacle, Joventuts Musicals, Live Music Now!, Festival del Mil·leni, Escola Municipal de Música Can Ponsic i diverses escoles i escoles de música. És autor de diversos llibres de divulgació musical, entre els quals Músiques amigues, dos reculls d’articles sobre jazz i música catalana, i El nostre jazz de cada dia (Dínsic, 2012, 2014 i 2021).

Oriol Romaní, clarinet i veu
 
Òscar Font, trombó i veu
 
Albert Romaní, guitarra
 
Queralt Camps, contrabaix

Barcelona Swing Serenaders

Els músics del quartet Barcelona Swing Serenaders van començar a tocar junts el 1999 practicant els estils Swing i New Orleans, i el bon ambient que es creava entre ells i amb el públic va dur-los a constituir-se com a grup estable l’any 2000. Des d’aleshores han actuat per tot Catalunya i han fet diverses gires per Espanya, França i Anglaterra. Han actuat al Palau de la Música en el concert Viatge a New Orleans, dirigit per Oriol Romaní, dins el Festival del Mil·lenni. Han enregistrat els CDs Someday sweetheartSaturday night functionNew Orleans wiggles i Celebracions.

El seu repertori es basa en temes dels anys 20 i 30 típics del jazz de Nova Orleans i de l’època Swing, cuinats de nou a la manera del quartet i, com és habitual en les actuacions dels solistes i grups de jazz clàssic, inclou temes de músics com Louis Armstrong, King Oliver, Kid Ory, Jelly Roll Morton, Duke Ellington o Count Basie, alguns blues i espirituals negres i també algun tema propi.
 
Tant si actuen en caves de jazz, festivals de jazz i cicles de concerts com si ho fan en el marc de sessions didàctiques, celebracions o balls, els Barcelona Swing Serenaders es dediquen sempre a recrear la frescor, el swing i la calidesa del jazz clàssic més genuí.

en viu al Café Latino

Smilin’ blues

We’ll meet again

Hot Jazz Cats

Oriol Romaní i amics

En l’argot jazzístic, el “hot jazz” és aquell jazz càlid que toca el cor de tothom i ho fa bellugar tot, i els “cats” són els companys amb qui un ha viscut aventures i se sent de gust. El clarinetista Oriol Romaní, un dels músics més reconeguts en el món del jazz clàssic a casa nostra, ha compartit concerts amb molts col·legues, i amb alguns d’ells s’han presentat com a grup sota la denominació Hot Jazz Cats en formacions de clarinet amb secció rítmica, o compartint el lideratge del grup amb músics com el trompetista Josep Mª Farràs, el trombonista Dani Alonso, el cantant i guitarrista Erwyn Seerutton o els saxofonistes Artem Zuliev o Toni Gili. Amb tots ells ofereixen el seu jazz ple de feeling i de swing, i toquen també blues, espirituals negres i algun tema de collita pròpia.

Farràs-Romaní Hot Jazz Cats
Oriol Romaní Hot Jazz Cats amb Artem Zuliev

Lotus blossom
Farràs-Romaní Hot Jazz Cats

Si tu vois ma mère
OR Hot Jazz Cats amb Artem Zuliev

ALTRES GRUPS DE JAZZ

New Orleans Tradition
grup creat i dirigit pel trombonista i cantant Dani Alonso per acompanyar el seu mestre Lucien Barbarin, de Nova Orleans, en diversos concerts per Catalunya i Espanya, i per mantenir vius la flama i l’esperit del jazz New Orleans més genuí
 
Oriol Romaní i Erwyn Seerutton   
Oriol Romaní, clarinet i veu, amb Erwyn Seerutton, guitarra i veu, han fet concerts a duo, també sessions per a nens en què se’ls convida a cantar, i han ofert espirituals negres en cerimònies religioses
 
Romaní Brothers Hot Jazz   
Oriol Romaní, clarinet i veu, amb Albert Romaní, guitarra, han fet concerts a duo, i també vetllades de “jazz amb històries” i sessions divulgatives
 
Lasco-Romaní Jazz Duo   
Oriol Romaní, clarinet, amb Elena Lasco, piano, han fet concerts de jazz, també el recital de música clàssica “De Bach al jazz” i han gravat el CD Just Jazzin’
 
Oriol Romaní i August Tharrats   
Oriol Romaní, clarinet i veu, amb August Tharrats, piano, han actuat sovint a La Cafeteca d’Esplugues de Llobregat, al museu MEAM i a la cocteleria Milano, oferint jazz clàssic i blues
 
Classic Jazz Quartet 
Oriol Romaní, clarinet, Oscar Font, trombó, Federico Mazzanti, piano, i Queralt Camps, contrabaix, han actuat a l’Hotel Casa Fuster un dijous al mes durant els últims anys
 
Jazz Care All Stars 
sextet creat i dirigit pel pianista Alain Guiu per evocar els Louis Armstrong All Stars, amb Ricard Gili, trompeta i veu, Oriol Romaní, clarinet, Dani Alonso, trombó, Alain Guiu, piano, Queralt Camps, contrabaix, i Pau Bombardó, bateria
 
Happy Jazz Feetwarmers   
grup creat pel contrabaixista Ramon Grimalt per fer música per a balladors de jazz, en escoles de ball i en places, festes i celebracions, sovint amb la participació del cantant Erwyn Seerutton 
 
The Lindyhoppers Band   
grup creat pel guitarrista David Garcia per fer música per a balladors de jazz, en escoles de ball i en places, festes i celebracions, sovint amb la participació de la cantant Mireia Feliu

 

Jazzclass Jammers
els tres germans Gili amb Oriol Romaní i altres músics de l’òrbita de La Locomotora Negra i de la Fundació Catalana Jazz  Clàssic, actuen mensualment al Centre Moral de Gràcia i en altres espais