INICI / CLÀSSICA / JAZZ / PROPERS CONCERTS / LLIBRES / FOTOS / MÚSICA / CONTACTE


 

Nascut a Barcelona,es va iniciar en la música en l’ambient familiar i a les escoles Sant Gregori i L’Arc i va estudiar música clàssica amb prestigiosos mestres del país i de l’estranger. Va descobrir el jazz als seminaris de Ricard Gili i  va fer-ne el primer aprenentatge pràctic al club La Guitarra amb el pianista Jimmy Rena, i durant cinc anys amb La Locomotora Negra. A La Cova del Drac va col.laborar amb músics com Gene Connors, Carrie Smith i Ralph Sutton. Paral.lelament a les seves actuacions com a concertista de música clàssica, des de 1995 va crear al costat de Ricard Gili i Pepe Robles el conjunt  New Orleans Blue Stompers, amb el qual va enregistrar el CD the Louis Armstrong musical story (Blue moon), i el quartet Barcelona Swing Serenaders, del qual s’ha publicat el CD Saturday night function (Discmedi). L’any 2003 va iniciar un original duo amb el pianista Ignasi Terraza, amb el qual ha enregistrat el CD Confessin’ (Discmedi).  Ha actuat també amb els trompetistes Herbert Christ i Josep mª Farràs, les cantants Mònica Green i Big Mama, el vibrafonista Dany Doriz i altres destacats músics i grups del país i de l’estranger. Ha presentat concerts divulgatius per a escolars i per a adults i és autor del llibre Tocats pel jazz (Amalgama). Reconegut com un dels clarinetistes de sabor més genuí dins el jazz New Orleans i el jazz clàssic, ha estat convidat als festivals de Vitoria, San Sabastiàn, Andorra i Barcelona així com a festivals o clubs de jazz d’arreu de Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Gran Bretanya. Els concerts De Mozart al Swing i Viatge a New Orleans , dirigits i presentats per Oriol Romaní al Palau de la Música el 2004 i el 2005, han estat dels més ben rebuts pel públic del Festival del Mil.lenni de Barcelona.

 


NEW ORLEANS BLUE STOMPERS

Jazz tradicional

Pepe Robles (trompeta)
Oriol Romaní
(clarinet)
Oscar Font
(trombó)
Albert Romaní
(banjo)
Fèlix de Blas
(tuba)
Marcelo de Castro
(washboard)
i la possible col.laboració de
Ricard Gili (trompeta i veu)


New Orleans Blue Stompers es va donar a conèixer a Barcelona la primavera del 1995 com a grup animador de les Nits de Jazz de L'Hivernacle, al Parc de La Ciutadella. Des d'aleshores ha actuat amb gran èxit a nombrosos clubs i festivals de jazz de Catalunya i d'arreu d'Espanya, entre els quals destaquen els prestigiosos festivals de Vitoria, San Sebastián i Barcelona (Palau de la Música).
El 1998 cinc membres d'aquesta formació van guanyar el Primer Premi al Concurs Internacional de Jazz New Orleans de Saint Raphaël (França). Amb la participació del trompetista Ricard Gili, col.laborador habituals del grup, els New Orleans Blue Stompers han enregistrat el CD "The musical story of Louis Armstrong" (Blue Moon, 2001). L'espontaneïtat amb què recreen la música de Louis Armstrong, King Oliver, Kid Ory i altres músics llegendaris dels orígens del jazz, en fan un dels millors grups autòctons de l'estil New Orleans més genuí. El seu repertori és el típic del jazz New Orleans: blues, espirituals, marxes i temes diversos, dels més famosos als menys coneguts. Els New Orleans Blue Stompers ofereixen avui el seu jazz càlid amb l'ànim que tothom en gaudeixi tant com ells.


BARCELONA SWING SERENADERS
Jazz clàssic

Oriol Romaní (clarinet)
Óscar Font
(trombó)
Albert Romaní
(guitarra)
Josemi Moraleda
(contrabaix)

Els músics d'aquest quartet, membres destacats de grups com els New Orleans Blue Stompers i La Locomotora Negra, van començar a actuar junts el 1999 practicant els estils Swing i New Orleans. El bon ambient que es creava entre ells i amb el públic va dur-los a constituïr-se com a grup estable l'any 2000.
Oriol Romaní i Oscar Font -guardonats amb el Primer Premi al Concurs Internacional de Jazz de Saint Raphaël- construeixen un viu entramat de solos, riffs i improvisacions col.lectives sobre el coixí rítmic i harmònic d'un contrabaixista i un guitarrista plens de swing.
A més de participar en festivals de jazz i cicles de concerts, el quartet ha actuat en congressos, inauguracions, celebracions, sessions didàctiques, sobretaules, balls... Adaptant-se a molt diverses situacions, els Barcelona Swing Serenaders es dediquen sempre a recrear la frescor, el swing i la calidesa del millor jazz clàssic.

Més informació a WWW.JAZZBARCELONA.COM